Vidošević iz HGK-a posjetio Aluminijski kombinat u Mostaru

IZASLANSTVO Hrvatske gosodarske komore (HGK) na čelu s predsjednikom Nadanom Vidoševićem u srijedu je posjetilo Aluminijski kombinat Mostar i s generalnim direktorom te tvrtke Mijom Brajkovićem razgovaralo o suradnji te kuće s tvrtkama iz Republike Hrvatske.

Gosti iz Hrvatske posebice su se zanimali za Memorandum o razumijevanju, potpisan u utorak između njemačko-američkog koncerna Daimler Chrysler i Predsjedništva BiH, a koji se odnosi i na izgradnju nove Elektrolize u sklopu Aluminijskog kombinata Mostar, priopćio je Ured za informiranje mostarske tvrtke.

Tim Memorandumom predviđeno je ulaganje milijardu dolara u prozvodnju aluminija i električne energije, u nabavku zemnog plina u BiH u idućih deset godina.

Menadžment Aluminijskog kombinata Mostar izvijestio je izaslanstvo HGK-a o važnosti igradnje nove Elektrolize u Mostaru kako za državu BiH tako i za tvrtke iz Republike Hrvatske i Luku Ploče, piše u priopćenju.

Uprava Aluminijskog kombinata Mostar upoznala je hrvatske goste sa skorašnjim početkom međunarodnog arbitražnog postupka u toj tvrtki radi utvrđivanja vlasničke strukture poduzeća. Ranije je nekoliko puta bilo službeno rečeno kako je TLM iz Šibenika iz Republike Hrvatske suvlasnik oko 12 posto Aluminijskog kombinata Mostar.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara