vidović čestitao međunarodni dan starijih osoba

Ministar rada i socijalne skrbi Davorko Vidović uputio je danas čestitku u povodu Međunarodnog dana starijih osoba koji se obilježava 1. listopada.

Međunarodni dan starijih osoba obilježava se od 1982. godine, što pokazuje da svjetska javnost u posljednja dva desetljeća pokazuje sve veći stupanj osjetljivosti za specifične potrebe starijih osoba, ističe Vidović u čestitki.

Obilježavanje toga dana stoga ne smije poprimiti simboličko značenje, već mora pozitivno utjecati na građane da uključe u podizanje kvalitete života svojih sugrađana starije dobi.

Briga o starijima obveza je cijelog društva koje mora iskoristiti sve svoje resurse, kako na državnoj razini tako i u nevladinom sektoru, kako bi pružilo razne oblike pomoći starijim osobama i njihovim obiteljima.

"Svjestan sam da u Hrvatskoj ima umirovljenika koji prolaze kroz teške trenutke, no isto tako sam bio svjedokom njihova borbenog zauzimanja za svoja prava, što me ispunjava zadovoljstvom jer pokazuje da naši umirovljenici mogu i žele biti pokretačka snaga za nužne promjene u društvu", napominje Vidović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara