Vinko Vukadin prešao u HSP: Nacionalno osviješteni političar u HDZ-u bi se mogao osjećati neugodno

Vinko Vukadin prešao u HSP: Nacionalno osviješteni političar u HDZ-u bi se mogao osjećati neugodno

Foto: Dusko Mirkovic/PIXSELL

VINKO VUKADIN, koji se htio kandidirati za predsjednika HDZ-a pa nije skupio dovoljno potpisa, večeras je potpisao pristupnicu HSP-u.

"Po vokaciji sam pravaš i odlučio sam se za izvorni HSP. HDZ-u očito postaje neugodno baviti se ideologijom, njima je to nevažno. Normalni osviješteni nacionalni političar uskoro bi se u HDZ-u mogao osjećati neugodno. Podržali su Vesnu Pusić za generalnu tajnicu UN-a, što je neprihvatljivo. Ako pobjedi Andrej Plenković, a po svemu sudeći hoće, HDZ-u slijedi zaokret ulijevo, što meni ne odgovara. Želim aktivno djelovati na desnoj strani i zato sam se odlučio za HSP", kaže Vukadin.

Istupio iz HDZ-a zbog udbaša, u HSLS-u bio iz intelektualnih razloga, a u HDZ ga vratio Karamarko

U HDZ-u je bio početkom 90-ih, kao predsjednik ogranka u Grazu, no istupio je zbog neslaganja sa kadroviranjem u HDZ-u Austrija, odnosno, postavljanjem osoba koje su, kaže, surađivale sa UDBA-om. 

"Neko vrijeme sam proveo u HSLS-u iz intelektualnih razloga, a onda sam, budući da se bavim poslovnom edukacijom i javnim nastupima, pomagao Tomislavu Karamarku kada je prvi put postao predsjednik. Pisao sam mu govor kada je pobijedio Kujundžića. Htio sam se nedavno kandidirati za predsjednika HDZ-a jer mi je bila parodija i smijurija da na izborima u demokratskoj stranci bude samo jedan kandidat za predsjednika. Nažalost, nisam skupio dovoljno potpisa", kaže Vukadin.

Razočaran je HDZ-om.

"Radio sam, kao i mnogi drugi, besplatno, a onda su se pojavili neki ljudi niotkuda. Svi smo ispali budale. U HSP-u mi je cilj rad sa mladima i stvaranje jedne kvalitetne baze za izbore", kaže Vukadin.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara