Vinkovci: HDZ proslavio 14. obljetnicu osnutka

PRIGODNOM svečanošću u Gradskom kazalištu u Vinkovcima večeras je proslavljena 14. obljetnica osnutka Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) za područje bivše vinkovačke općine. 

Govoreći u ime predsjednika HDZ-a i mandatara nove Vlade dr. Ive Sanadera, član Predsjedništva stranke dr. Darko Milinović poručio je kako se "ne želi služiti retorikom nekih da smo na parlamentarnim izborima pobijedili neprijatelje".

"HDZ u demokratskoj Hrvatskoj može imati samo političke protivnike, a ne neprijatelje", kazao je, uz ostalo, Milinović, istaknuvši kako nakon pobjede HDZ-a na parlamentarnim izborima "ne bi trebalo biti trijumfalizma i revanšizma".

Predsjednik vinkovačkog HDZ-a Tomislav Čuljak podsjetio je kako su Vinkovci prije 14 godina bili drugi grad u Hrvatskoj u kojem je osnovana Općinska organizacija HDZ-a.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također su govorili i član Središnjeg odbora HDZ-a Đuro Perica te članovi Predsjedništva HDZ-a Anto Bagarić i Petar Čobanković.

Čobanković je ustvrdio kako dolazi vrijeme u kojem HDZ treba vratiti "dug ljudima u Vukovarsko-srijemskoj županiji za sve ono što su dali HDZ-u i hrvatskoj državi".

(Hina) žd mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara