Virje: Proglašeni najljepše uređeni školski vrtovi

NA PRIGODNOJ svečanosti u Osnovnoj školi profesora Franje Viktora Šignjara u Virju proglašeni su danas poslijepodne najljepše uređeni školski vrtovi među pedeset osnovnih i srednjih škola u cijeloj Hrvatskoj.

Naslov najljepše uređenog školskog vrta na moru ponijela je Osnovna škola Novigrad Dalmatinski u Zadarskoj županiji, dok je Osnovna škola u Virju, domaćin današnje svečanosti, proglašena pobjednikom natječaja među školama kontinentalne Hrvatske. Uz prigodne darove obje su škole dobile i novčanu nagradu od po 10.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Posebna nagrada pripala je Trećoj osnovnoj školi u Vukovaru za najljepše obnovljeni školski vrt na ratom stradalom području, dok je Osnovna škola za djecu s posebnim potrebama u Virovitici nagrađena Zlatnom poveljom Hrvatske radiotelevizije za human odnos čovjeka prema okolišu. Virovitička je škola ujedno nominirana i za Europsku nagradu "Lucija Čikeš" za humanost.

U proteklih deset godina natječaja za najljepši školski vrt brojne su škole uredile okoliš i zasadile ga ukrasnim biljkama, ali i povrćem i voćem.

Tako su školski vrtovi postali učionice na otvorenom gdje učenici primjenjuju stečeno znanje pridonoseći time i očuvanju prirodne raznolikosti svoga podneblja i uređenju svoga mjesta, rečeno je na današnjoj svečanosti u Virju na kojoj su sve škole sudionici natječaja dobile priznanja i zahvalnice.

Inače, natječaj već desetu godinu zaredom provodi Obrazovni program Hrvatske radiotelevizije u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa.

Ovogodišnjem natječaju ocjenjivanja i odabira najljepše uređenih školskih vrtova na moru i kontinentu potporu su pružila i ministarstva poljoprivrede, zaštite okoliša i kulture, te Hrvatska turistička zajednica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara