Virovitica: počelo suđenje Ajdinoviću za napad plinskim pištoljem

Na Općinskom sudu u Virovitici danas je počelo suđenje Muji Ajdinoviću Miši iz Slatine, optuženom da je 28. studenoga prošle godine u središtu Virovitice iz plinskog pištolja pucao na Dražena Jerešića, službenika Štednokreditne zadruge Virovitica (ŠKZ), i njegova oca Ivana, pravnog zastupnika te zadruge. L

Sudac Ilija Samardžija saslušao je optužni prijedlog v.d. općinske državne odvjetnice Marice Šušnić, optuženika Ajdinovića, trojicu svjedoka i interventnog policajca.

Ajdinović je detaljno opisao okolnosti zbog kojih se toga dana, oko 13.40 sati, u Masarykovoj ulici verbalno i fizički sukobio sa Draženom Jerešićem i njegovim ocem Ivanom.

"Toga sam dana slučajno susreo Dražena Jerešića i zamolio ga da me sasluša. Htio sam zatražiti svoj novac, 43.000 eura, koje sam 2004. između Božića i Nove godine, uz njegovo jamstvo, oročio na tri mjeseca u Štedno-kreditnoj zadruzi. Nije me htio slušati kazavši da on više nema veze s tim i da tužim zadrugu. Htio sam pokazati ugovore pa sam raskopčao kaput u namjeri da ih izvučem iz unutarnjeg džepa. On je u tom trenutku izvadio mali crni pištolj, pretpostavljam kalibra 7,65 milimetara. Uplašio sam se i iz svog džepa izvadio plinski pištolj i počeo pucati", rekao je Ajdinović.

Tom je prilikom Ivan zadobio teže ozljede i neko je vrijeme zadržan na očnom odjelu bolnice, a sin Dražen nakon liječničke je obrade pušten.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suđenje će biti nastavljeno 8. veljače, kada biti saslušani oštećeni Ivan i Dražen Jerešić te predočeni liječnički nalazi o težini ozljeda i podatak Policijske uprave virovitičko-podravske o pištoljima koje posjeduje Dražen Jerešić.

Mujo Ajdinović jedan je od 1617 štediša Štedno-kreditne zadruge koji su zbog nesavjesnog poslovanja vodstva zadruge ostali bez ukupno 115 milijuna kuna. Zbog sumnje na financijski inženjering i lihvarenje na zahtjev Skupštine Štedno-kreditne zadruge pokrenuta je i kriminalistička istraga. Štediše su na Skupštini u studenom prošle godine izabrali novo vodstvo zadruge kojemu je zadaća pokrenuti njezin rad i vratiti novac štedišama.

Dražen i Ivan Jerešić su, zbog sumnje da su zloupotrebom položaj i ovlasti oštetili štediše, nedugo poslije napada uhićeni i privedeni u Istražni centar Županijskog suda u Bjelovaru.

(Hina) ggaz ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara