Virovitica: riješeni imovinsko-pravni odnosi na obilaznici

Predsjednik Ureda državne uprave Virovitičkopodravske županije Branko Giba demantirao je danas na konferenciji za novinare saborskog zastupnika Željka Peceka koji je jučer, prosvjedujući na gradilištu virovitičke obilaznice, ustvrdio da radovi na obilaznici ne mogu početi jer nisu riješeni svi imovinskopravni odnosi.

"Opsežan posao izvlaštenja zemljišta završio je još u početku ljeta, a 21. srpnja ove godine dobili smo građevinu i lokacijsku dozvolu", rekao je Giba.

Pecek je prosvjedovao jer smatra da je Jadranka Kosor, potpredsjednica Vlade, ministrica branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti i predsjednički kandidat radove na obilaznici otvorila u predsjedničkoj kampanji.

Virovitički gradonačelnik Ivica Kirin rekao je da nije riječ o političkoj manipulaciji jer je Jadranka Kosor radove na obilaznici otvarala isključivo kao potpredsjednica Vlade. Saborski zastupnik Josip Đakić dodao je da su Jadranku Kosor pozvali da otvori radove na obilaznici zato što se najviše zauzimala da brojni kapitalni virovitički projekti budu uvršteni u Vladine programe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Voditelj Odjela gradnje Hrvatskih cesta Karlo Besedeš izjavio je da su strojevi i radnici povučeni s gradilišta jer treba obaviti pripremne radove, t.j. izraditi dinamičke i financijske planove, razraditi izvedbene projekte i tehnološka rješenja, izvesti elaborate kontrole materijala i drugih elementa koji su potrebni za nesmetan početak fizičkih radova.

"Ugovor s izvođačima radova sklopili smo 11. studenoga, a u posao smo ih uveli 2. prosinca, što je upisano i u građevinski dnevnik. Radovi će početi 10. siječnja 2005. kad se izvođači vraćaju s božićno-novogodišnjih blagdana i do kada moraju obaviti pripremne radove", rekao je Besedeš.

(Hina) xggaz yvkn

(Hina)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara