Više od 40 vojnika i policajaca poginulo u napadima talibana u Afganistanu

Više od 40 vojnika i policajaca poginulo u napadima talibana u Afganistanu
Foto: EPA

NAJMANJE 27 vojnika i 14 policajaca poginulo je jučer u napadima talibana u dvije pokrajine na sjeveroistoku Afganistana, kazali su afganistanski dužnosnici.

U predgrađu Kunduza, glavnog grada istoimene pokrajine, poginulo je 27 vojnika i trojica policajaca. U nizu napada na tri kontrolne točke ozlijeđeno je još 10 do 15 pripadnika snaga sigurnosti.

U susjednoj pokrajini Baghlan, 11 policajaca poginulo je kada su talibani napali njihov položaj. Ozlijeđena su još petorica policajaca.

Danas se u Moskvi sastaju afganistanski političari i predstavnici talibana

Napadi su se dogodili uoči današnjeg sastanka afganistanskih političara i predstavnika talibana u Moskvi. Afganistanska vlada ne sudjeluje u tim razgovorima. Neki dužnosnici kritizirali su političare koji sudjeluju, smatrajući da time potkopavaju vladu.

Na sastancima bi trebali sudjelovati neki ključni ljudi afganistanske političke scene, uključujući bivšeg predsjednika Hamida Karzaija i bivšeg savjetnika za nacionalnu sigurnost i predsjedničkog kandidata Hanifa Atmara, kao i bivšeg guvernera pokrajine Balkh, Atu Mohamada Nora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara