Više od 50 posto Amerikanaca nema povjerenja u Busha

Više od 50 posto Amerikanaca nema povjerenja u Busha
VIŠE od polovice Amerikanaca (56 posto) više nema povjerenja u predsjednika Georgea Busha kada je riječ o njegovoj sposobnosti upravljanja američkom ekonomijom, prema rezultatima istraživanja objavljenim na online stranicama CBS-New York Times.

50 posto ispitanika obuhvaćenih ispitivanjem ne vjeruje predsjedniku Bushu u pogledu njegove sposobnosti upravljanja međunarodnim krizama, u odnosu na 45 posto koji smatraju da je on pravi čovjek za to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Rezultati istraživanja objavljeni su na web-stranicama tv-mreže CBS nekoliko sati prije nego što su se u petak u tisku pojavili podaci o nezaposlenosti u SAD-u koji bi, prema mišljenju analitičara u rujnu mogli biti još lošiji. U kolovozu je je postotak nezaposlenosti radno sposobnog stanovništva povećan na 6,1 posto, a analitičari predviđaju da bi u rujnu mogao iznositi 6,2 posto.

59 posto Amerikanaca smatra da je američka ekonomska situacija lošija nego što je bila kada je predsjednik stigao na vlast u siječnju 2001., a 55 posto ispitanika smatra da su se odnosi SAD-a sa saveznicima pogoršali u odnosu na stanje u siječnju 2001. Također 59 posto američkih državljana vjeruje da George Bush nema nikakav detaljan plan u pogledu obnove Iraka, a gotovo dvije trećine nije za to da zemlja izdvoji 87 milijardi dolara, koliko traži Bijela kuća, da bi se pomoglo u izgradnji Iraka. U istraživanju je sudjelovala 981 osoba.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara