Više tisuća građana nazočilo pokopu oca Ante Gotovine

U PAKOŠTANIMA se, na posljednjem ispraćaju Milana Gotovine, oca hrvatskog generala kojem se sudi i Haagu, okupilo više tisuća građana.

Svetu misu zadušnicu vodio je župnik u tom mjestu Ivan Čolak u Crkvi Uzašašća Gospodinova. Župnik na misi zadušnici nije zaboravio spomenuti izostanak sina Ante, za kojeg je kazao da je nekada stajao na braniku Domovine, dok danas stoji na braniku obrane svoje časti.

Umirovljeni general i haški optuženik Ante Gotovina jučer je u dogovoru s obitelji odlučio da neće doći na pogreb svoga oca jer nije želio narušiti dignitet očevog sprovoda. Gotovina se na to odlučio unatoč tome što je Haški sud pokazao dobru volju da ga pusti na očev sprovod, a i hrvatska Vlada je obećala da će pružiti svoja posebna jamstva u smislu odobrenja puštanja Gotovine na privremenu slobodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na današnjem pogrebu viđeno je puno poznatih lica, štovatelja generala Gotovine, kao i njegovih suboraca, pa su tako bili generali Damir Krstičević, Željko Sačić i Ljubo Česić Rojs, a među poznatijim osobama isticali su se Markica Rebić, Ivan Bobetko, Ivić Pašalić, Ivica Šurjak, Ante Roso, Đani Maršan kao i Stojko Vranković.Među mnoštvom bio je i ministar  Božidar Kalmeta.

Recimo i to kako su premijer Ivo Sanader, kao i ministrica pravosuđa Ana Lovrin poslali brzojav sućuti obitelji Gotovina.  

I.Ć.
Foto: EZadar

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara