Vjekoslav Krsnik tužio urednika "Feral tribunea" Viktora Ivančića za klevetu

SLOBODNI novinar i publicist Vjekoslav Krsnik podnio je danas zagrebačkom Općinskom sudu tužbu protiv odgovornog urednika ´Feral Tribunea´ Viktora Ivančića, zbog navodnih kleveta koje je Ivančić napisao u članku ´Med i Vjeko´, objavljenih u ´Feralu´ u siječnju ove godine.

U spornom tekstu Ivančić je napisao da je Krsnik kao dopisnik Tanjuga iz Australije surađivao s Udbom, te da je bio organizator medijske kampanje protiv bivšeg nogometaša ´Hajduka´ Vedrana Rožića, nakon što je 1984. otišao igrati u nogometni klub ´Croatia´ iz Sydneya.

Odbacivši te tvrdnje, Krsnik je na današnjoj konferenciji za novinare kazao kako je Ivančić ´još jednom prekršio pravila novinarske profesije´, zbog čega je i podnio tužbu za klevetu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da je on bio jedini novinar u tadašnjoj Jugoslaviji koji je branio Rožića i nogometni klub hrvatskih iseljenika u Sydneyu.

Zbog navodne štete nanesene njegovom profesionalnom ugledu i integritetu, Krsnik u tužbi traži naknadu od jedne kune i objavljivanje presude u ´Feral Tribuneu´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara