Vjeroučiteljica u Britaniji zavela i seksala se s 15-godišnjim učenikom

Tekst: F.M.
Foto: Ilustracija


VJEROUČITELJICI iz britanskog grada Manchestera prijeti zatvorska kazna nakon što je na sudu priznala da je imala aferu s 15-godišnjim učenikom. S učenikom se seksala tri puta, a još je sedam puta na njemu izvršila seksualne radnje.

U Velikoj Britaniji je seks s djetetom mlađim od 16 godina kazneno djelo, pa iako je seks bio obostran, 39-godišnja Madeline Martin vjerojatno će otići u zatvor.

Komunicirali preko Facebooka

Martin i njen 15-godišnji učenik započeli su komunikaciju preko popularne društvene mreže Facebook, a u veljači ove godine su se odlučili i naći te se upustiti u seksualne radnje. Neobična veza trajala je samo nekoliko dana, a par je prekinuo sporazumno.

Martin je udana, ali ne živi s mužem. Osim zatvorske kazne, vjeroučiteljica će morati biti i upisana u registar seksualnih prijestupnika, što je određeno zakonom. Na sudu je priznala 10 točaka optužnice.

Sudac joj je rekao kako će do kraja godine završiti u zatvoru, iako se ne zna točno kolika će biti kazna. Moguće je da će joj se zabraniti rad s djecom.

Psihijatrijsko vještačenje

Martin je tijekom priznanja navela kako je u vrijeme kad je imala vezu s učenikom skrbila o bolesnoj sestri, zbog čega joj je prosuđivanja bilo poremećeno. Ipak, te okolnosti nisu dirnule suca, koji je naredio da nad njom bude provedeno psihijatrijsko vještačenje.

Prije četiri godine je Hannah Grice, učiteljica u osnovnoj školi, završila na 15 mjeseci u zatvoru nakon što je priznala da je imala seksualne odnose s dječakom u pubertetskoj dobi. Dječak je tijekom veze imao 14 i 15 godina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara