Vlada će Haaškom tužiteljstvu dostaviti zatražene Tuđmanove zapise

Hrvatska Vlada danas je na zatvorenoj sjednici donijela Odluku o deklasifikaciji zapisa nastalih djelovanjem dr. Franje Tuđmana, kao predsjednika Republike Hrvatske, navedenih u zahtjevu Tužiteljstva Međunarodnog kaznenog suda za područje bivše Jugoslavije te o predaji tih zapisa Tužiteljstvu, priopćeno je iz vladina Ureda za odnose s javnošću.

Vlada je na zatvorenoj sjednici prihvatila i prijedlog zakona o privatnoj zaštiti kojim se uređuje način obavljanja djelatnosti zaštite osoba i imovine koju ne osigurava država. Zakonom se također propisuju uvjeti za obavljanje privatne zaštite, uvjeti i način rada osoba koje obavljaju poslove privatne zaštite te nadzor nad radom tih subjekata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vlada je također prihvatila te u Hrvatski sabor uputila Izvješće Ministarstva za javne radove, obnovu i graditeljstvo i Ministarstva pomorstva, prometa i veza u svezi s izvršavanjem Strategije prometnog razvitka RH i Programa građenja i održavanja javnih cesta u RH. Izvješće je sastavljeno sukladno pitanjima iz Interpelacije o radu Vlade koju joj je dostavio Hrvatski sabor, priopćeno je, uz ostalo, sa zatvorene sjednice Vlade.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara