Vlada daje 43 milijuna kuna bolnici u Mostaru, šef te bolnice postao predmet sprdnje

Vlada daje 43 milijuna kuna bolnici u Mostaru, šef te bolnice postao predmet sprdnje
Screenshot: YouTube

VLADA je donijela odluku o preraspodjeli sredstava planiranih u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2020. godinu.

Ministar financija Zdravko Marić rekao je da se osiguravaju uštede od 2,1 milijardu kuna kako bi se moglo pomoći gospodarstvu pogođenom koronakrizom. Gotovo 90 posto preraspodijeljenih sredstava odnosno 1,87 milijardi kuna namijenjeno je za provedbu mjere očuvanja radnih mjesta kod poslodavaca kojima je zbog posebne okolnosti uvjetovane epidemijom koronavirusom narušena gospodarska aktivnost.

Za provedbu mjere za očuvanje radnih mjesta u pravnim osobama u sustavu sporta namijenjeno je 40 milijuna kuna, a za potpore samostalnim umjetnicima, samozaposlenima i fizičkim i pravnim osobama u kulturnim i kreativnim industrijama te osiguranja sredstava fizičkim i pravnim osobama u području kulture za produženo razdoblje pripremnih aktivnosti za odobrene projekte u kulturi planira se 34 milijuna kuna.

Donirat će se 43 milijuna kuna Bosni i Hercegovini za poticaj zdravstva za suzbijanje epidemije bolesti covid-19. 

Novac će doznačiti sukcesivno Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar u svrhu suzbijanja koronavirusa za podmirivanje dijela dospjelih obveza prema dobavljačima lijekova, potrošnog i ugradbenog medicinskog materijala.

Ravnatelj te bolnice postao je internetski hit, prisjetite se zašto.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara