Vlada izignorirala Amnesty International: Nemaju vremena za ekonomska i socijalna prava građana

Vlada izignorirala Amnesty International: Nemaju vremena za ekonomska i socijalna prava građana

Foto: Amnesty International Hrvatska

DANAŠNJI pokušaj predstavnika hrvatskog ureda organizacije Amnesty International da s nekim iz hrvatske Vlade porazgovaraju o potrebi potpisivanja Fakultativnog Protokola uz Međunarodni pakt o ekonomskim, socijalnim i kulturnim pravima završio je fijaskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Iako su svoj dolazak i uručivanje potpisa građana uredno najavili, zatraživši da ih primi premijerka Kosor ili netko od njenih zamjenika, u Vladi danas, na Međunarodni dan borbe protiv siromaštva, nije bilo nikoga tko bi ih saslušao.

"Više od 1700 građana dosad je potpisalo ovu peticiju, no oglušivši se na njihove zahtjeve Vlada je jasno pokazala da nema namjeru preuzeti odgovornost za njihova ekonomska i socijalna prava. Izbjegavanjem potpisivanja Fakultativnog protokola Vlada onemogućuje građanima da svoja prava potražuju pred nadležnim tijelom UN-a. Bez dodatnih jamstava nema nikakve sumnje da će se siromaštvo u Hrvatskoj dodatno produbljivati, a ekonomska i socijalna prava nastaviti urušavati poput kule od karata", kazala je Sanja Freiberger, direktorica Amnesty Internationala Hrvatske.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara