Vlada na zatvorenoj sjednici podržala suradnju između RH i OECD-a

VLADA je na današnjoj zatvorenoj sjednici podržala suradnju između Republike Hrvatske i Organizacije za gospodarsku suradnju i razvitak (OECD) i njeno podizanje na višu razinu kroz izražavanje interesa za pristupanje pravnim instrumentima OECD-a i uključivanje u rad pojedinih odbora, s konačnim ciljem ostvarivanja punopravnog članstva.

U tu svrhu organizirat će se službeni posjet izaslanstva Republike Hrvatske na ministarskoj razini glavnom tajniku OECD-a i uručiti pismo predsjednika Vlade kojim se hrvatski interes i službeno potvrđuje, priopćeno je iz vladina Ureda za odnose s javnošću.

Prihvaćena je Deklaracija o namjeri između Međunarodnog središta za razvoj politike migracije i Ministarstva vanjskih poslova

Republike Hrvatske, kojom se pokreće proces pristupanja Hrvatske u članstvo. Deklaraciju će, u ime Vlade Republike Hrvatske potpisati, ministar vanjskih poslova.

Vlada je prihvatila i Izvješće o vođenim pregovorima za sklapanje Ugovora između Republike Hrvatske i Republike Čile o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja i sprječavanju izbjegavanja plaćanja poreza na dohodak te ovlastila ministra financija da potpiše predmetni Ugovor.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na današnjoj sjednici Vlada je razriješila Snježanu Bagić dužnosti glavnog urednika "Narodnih novina" i službenog lista, radi odlaska na novu dužnost. Na tu dužnost imenovan je Boris Šprem.

Đivo Đurović, dosadašnji član Stručnog savjeta Ureda za suzbijanje zlouporabe droga, razriješen je dužnosti. Za novog člana imenovana je Jadranka Splivalo.

Opozvani su dosadašnji članovi Nadzornog odbora Jadranskog naftovoda te imenovani novi. Sukladno izmijenjenom Statutu

Društva, broj članova Nadzornog odbora smanjen je sa 7 na 5. Novi članovi Nadzornog odbora JANAF-a su Ljubo Jurčić, Davorko Vidović, Srđan Kliska, Roland Žuvanić i predstavnik zaposlenika.

Branka Ivandić razriješena je dužnosti predstojnice Ureda državne uprave u Primorsko-goranskoj županiji, navodi se u priopćenju sa zatvorene sjednice Vlade.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara