Vlada na zatvorenom dijelu sjednice opet dijelila fotelje

Vlada na zatvorenom dijelu sjednice opet dijelila fotelje

Foto: FAH

NAKON što je danas održan zatvoreni dio sjednice Vlade, iz Banskih dvora su se o svemu očitovali priopćenjem za medije.

Priopćenje u nastavku prenosimo u cijelosti.

"Na zatvorenom dijelu 27. sjednice, Vlada Republike Hrvatske usvojila je stajalište za sastanak Vijeća za pravosuđe i unutarnje poslove (JHA), 27. i 28. ožujka ove godine. Kako je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastanku vijeća, tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ona prethodno ne objavljuju.  Dodatno, dinamika rada i priprema sastanaka vijeća je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama u tjednu prije samoga sastanka. Slijedom toga moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta država članica, pa i onih koje će zastupati RH. Vlada Republike Hrvatske će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o stajalištima RH, kao i tijeku i rezultatima rasprave na razini EU, izvještavati Hrvatski sabor.

Također, usvojen je pregled zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2017. godinu.
 
Vlada je raspravljala i o kadrovskim pitanjima. Na osobni zahtjev razriješena je pomoćnica ministra zaštite okoliša i prirode mr. sc. Marija Šćulac Domac, s danom 20. ožujka 2017. godine.

Kadrovska rješenja

Državnom službeniku Antunu Vidakoviću dana je ovlast za obavljanje poslova zamjenika ravnatelja Državne geodetske uprave do provedbe javnog natječaja za imenovanje zamjenika ravnatelja Državne geodetske uprave, a najduže do šest mjeseci.

Razriješen je dosadašnji član Upravnog vijeća Hrvatskog centra za zadružno poduzetništvo mr. sc. Davor Huška. Novom članicom, kao predstavnica Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, imenovana je Katica Mišković. Upravnom vijeću Centra za profesionalnu rehabilitaciju Osijek dana je suglasnost za imenovanje Damira Junušića ravnateljem Centra.

Utvrđen je Prijedlog odluke o razrješenju člana Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj dr. sc. Olivera Jukića, radi stupanja na dužnost koja priječi rad u spomenutom Nacionalnom vijeću, te je upućen u Hrvatski sabor na donošenje.

Na osobni zahtjev razriješen je dosadašnji predsjednik Upravnog vijeća Kliničkog bolničkog centra Split Ante Mihanović. Novim predsjednikom imenovan je prof.dr.sc. Neven Ljubičić", zaključuju iz Vlade.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara