Vlada odlučila prodati sve dionice PIK-a Vrbovec iz državnog portfelja

HRVATSKA Vlada donijela je danas odluku o privatizaciji PIKa Vrbovec i zadužila Hrvatski fond za privatizaciju da objavi natječaj za prodaju svih dionica iz državnog portfelja po cijeni od milijun kuna.

Pri odabiru najpovoljnijeg ponuditelja prednost će imati ponuditelj koji se obveže u roku godine dana zadržati sve zaposlenike, koji ponudi programe zbrinjavanja eventualnog viška zaposlenih, ulaganja u razvoj tvrtke i podmirenja obveza prema vjerovnicima i zaposlenicima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlukom o privatizaciji PIK-a Vrbovec, koji je Vlada donijela na zatvorenom dijelu sjednice, van snage je stavljena odluka koju je u studenom prošle godine donijela prethodna vlada.

Vlada je na zatvorenoj sjednici 13. studenog prošle godine donijela odluku o prodaji 99,73 posto dionica PIK-a Vrbovec Gavriloviću za 120.000 kuna, uz obvezu modernizacije i daljnjeg razvoja tvrtke, te socijalnu klauzulu, prema kojoj je trebao tri godine zadržati svih 1.300 radnika, a za otpremnine onih koji budu višak osigurati najmanje 20 milijuna kuna. Gavrilović je 11. veljače ove godine izvijestio Hrvatski fond za privatizaciju da odustaje od preuzimanja PIK-a.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara