Vlada: Potvrđen sporazum sa Slovenijom o pograničnoj policijskoj suradnji

HRVATSKA Vlada na današnjoj je zatvorenoj sjednici potvrdila sporazum sa slovenskom vladom o prekograničnoj policijskoj suradnji.

Tim su sporazumom, uz ostalo regulirana pitanja neposredne suradnje policijskih tijela na zajedničkoj državnoj granici, osnivanje zajedničkih kontaktnih službi, mješovitih ophodnji i radnih skupina u pograničnom području te upućivanje časnika za vezu. Zaštita osobnih podataka također je uređena odredbama tog sporazuma.

Vlada je prihvatila izmjene Sporazuma s vladama BiH i Federacije Bi H o pravnoj pomoći u građanskim i kaznenim stvarima.

Prihvaćenim izmjenama izvan snage se stavlja Posebni dodatak Sporazumu od 26. veljače 1996., koji je ograničavao njegovu primjenu samo na područje Federacije BiH. Primjena sporazuma i na područje Republike Srpske olakšat će i ubrzati rješavanje niza problema vezanih za ostvarivanje prava hrvatskih i državljana BiH (primjerice uporaba isprava i dr.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na sjednici je prihvaćen Godišnji plan rada Komisije za granice za 2003. kojim su obuhvaćeni njeni poslovi vezani uz BiH, SR Jugoslaviju, Mađarsku, Sloveniju i Italiju.

Vlada je donijela Odluku o pokretanju postupka za sklapanje Ugovora s vladom Sirijske Arapske Republike o poticanju i uzajamnoj zaštiti ulaganja.

Prihvatila je Izvješće o vođenim pregovorima za sklapanje Ugovora s vladama Libanonske Republike i Socijalističke Narodne Libijske Arapske Džamahirije o trgovini i gospodarskoj suradnji.

Također je prihvaćeno Izvješće o vođenim pregovorima za sklapanje Sporazuma o zračnom prometu s vladom Republike Litve, stoji u priopćenju iz vladina Ureda za odnose s javnošću.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara