Vlada prihvatila nacrt sporazuma o otkupu prava korištenja usluga Hine

VLADA je na današnjoj zatvorenoj sjednici prihvatila Nacrt sporazuma o osnovama za sklapanje ugovora o otkupu prava korištenja informativnih usluga Hine, priopćeno je iz Vlade.

Dosadašnji način proračunskog financiranja Hine transformirao bi se u poslovni odnos u kojem bi Republika Hrvatska otkupila pravo korištenja informativnih usluga Hine u korist tijela državne uprave.

Na današnjoj sjednici dana je suglasnost Hrvatskom streljačkom savezu za održavanje Svjetkog kupa u streljaštvu - Zagreb 2003.

Prihvaćeno je Izvješće o provedbi plana intervencija u zaštiti okoliša za 2002. godinu.

Vlada je donijela Uredbu o objavi Ugovora između Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine o znanstvenoj i tehnološkoj suradnji te Ugovor o pokretanju postupka za sklapanje Ugovora imeđu Vlade Republike Hrvatske i Vlade Savezne Republike Njemačke o finacijskoj suradnji. Također je prihvatila Izvješće o vođenim pregovorima za sklapanje Ugovora između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Islamske Republike Iran o izbjegavanju dvostrukog oprezivanja porezima na dohodak i na imovinu

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila prijedlog amandmana na Konačni prijedlog zakona o pravobranitelju za djecu te prijedloge amndmana na Konačni prijedlog zakona o zaštiti potrošača.

Donesena je odluka o utvrđivanju posebnog interesa za iznimnu nabavu usluga izrade multimedijskih strategija promoviranja projekata Vlade Republike Hrvatske i pojedinih ministarstava od strane tvrtke Carana Corporation, SAD.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada je donijela odluku o izmjeni Odluke o koncesiji pomorskog dobra u svrhu gospodarskog korištenja luke posebne namjene - brodogradilišta Šibenik. Rok za sklapanje Ugovora o koncesiji produljuje se za trideset dana od dana donošenja ove Odluke.

Vlada je primila na znanje Izvješće o pojavi trovanja hranom u Hotelima "Solaris" u Šibeniku i "Istra" u Umagu. Do pisanja ovog izvješća laboratorijskim pregledima stolica u Hotelu "Istra" još nije utvđen uzročnik zdravstvenih tegoba. Zadužuje se Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva da u roku od petnaest dana pojača izvanredni inspekcijski nadzor nad proizvodnjom i prometom namirnica animalnog porijekla, osobito jaja i proizvoda od jaja te pilećeg mesa u cilju ranog otkrivanja eventualne kontaminacije salmonelama i ostalim uzročnicima koji mogu uvjetovati trovanje hranom.

Vada je danas razriješila Snježanu Bagić, predstojnicu Ureda za zakonodavstvo radi odlaska na novu dužnst.

Vlada je imenovala Krešimira Macana za savjetnika predsjednika Vlade za komunikacije

Vlada je razriješila dosadašnjeg predsjednika Nacionalnog povjerenstva za sigurnost i nacionalnog koordinatora za usklađivanje sigurnosnih standarda između Republike Hrvatske i NATO saveza Mladena Ružmana i na tu dužnost imenovala Ladislava Pivčevića.

Za novog člana Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe opojnih droga imenovan je Josip Hehet, na prijedlog ministrice pravosuđa, uprave i lokalne samouprave, a razriješen je Dubravko Palijaš.

Razriješeni su i dosadašnji članovi radi isteka mandata Upravnog vijeća Hrvatskog povijesnog muzeja, prof. dr. sc. Josip Bratulić, dr.sc. Milan Kruhek, i prof.dr.sc. Igor Fisković, a imenovani su novi članovi, prof. dr. sc. Neven Budak, dr.sc. Milan Krihek, i Ante Rendić Miočević, priopćila je Vlada.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara