Vlada sutra po hitnom postupku osniva Ministarstvo državne imovine

Vlada sutra po hitnom postupku osniva Ministarstvo državne imovine

Foto: FaH

VLADA Andreja Plenkovića sutra će, na drugoj sjednici, i službeno pokrenuti proceduru osnivanja novog ministarstva - Ministarstva državne imovine. Ono će se osnovati umjesto Središnjeg državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI), a odluka bi se u Saboru trebala donijeti po hitnoj proceduri.

„Ministarstvo državne imovine obavlja upravne i druge poslove koji se odnose na upravljanje,   raspolaganje,  stjecanje  i  prodaju  državne  imovine  i  koordinaciju  upravljanja,  raspolaganja,  stjecanja  i  prodaje  imovine  u  vlasništvu  Republike  Hrvatske  koja  je  u  nadležnosti  drugih središnjih  tijela državne uprave i drugih tijela, odnosno pravnih  osoba  osnovanih  posebnim  zakonima, koji su imatelji, odnosno raspolažu imovinom u vlasništvu Republike Hrvatske", navodi se u materijalima za sutrašnju sjednicu Vlade.

Dva ministarstva mijenjaju imena

U sklopu ove odluke trebao bi se promijeniti i naziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europska unije. Promjena 'regionalnog' u 'regionalnoga' građane će koštati nekoliko desetaka tisuća kuna.

Baš kao i promjena naziva jednog drugog ministarstva. Ministarstvo gospodarstva, maloga i srednjega poduzetništva i obrta preimenovat će se u Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta. Promjene naziva ministarstva znače i promjene svih pečata, promjene svih natpisa s nazivom ministarstva, promjene svih memoranduma, kao i promjene naziva svih agencija i tvrtki koje su pod tim ministarstvom. Osim što će građani ovu revolucionarnu promjenu platiti pravo malo bogatstvo, u materijalni za sutrašnju sjednicu ne pronalazimo njihovu genijalnost. Ipak, nismo mi ministri pa da bi tako nešto razumjeli.

Podsjetimo, na konstituirajućoj sjednici novog saziva Sabora, upravo ustroj vlade i nova ministarstva bili su prva tema. Nakon revolucionarnih promjena zdravlja u zdravstvo i sporta u športa, uvođenja novog ministarstva koje će se brinuti za demografiju stanovništva, Goran Marić, ministar bez portfelja, pobunio se i zaprijetio ostavkom u Vladi. Navodno, želio je vlastito ministarstvo, a po svemu sudeći, uskoro bi ga trebao i dobiti. Po svemu sudeći nisu zadovoljni ni neki drugi ministri pa

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara