Vlada: Za granične prijelaze između 350 i 500 milijuna kuna

ZA IZGRADNJU i održavanje graničnih prijelaza i carinskih objekata u idućih 5 do 7 godina trebat će od 350 do 500 milijuna kuna, najavio je danas ministar unutarnjih poslova Marijan Mlinarić.

Koliko ćemo sredstava za to uspjeti dobiti od europskih fondova ovisit će o sposobnosti hrvatskog pregovaračkog tima, rekao je Mlinarić na sjednici Vlade koja je Uredbom propisala standarde koje, u približavanju EU, moraju ispunjavati granični prijelazi za sigurno obavljanje granične kontrole.

Donošenjem te Uredbe stvaraju se pretpostavke za ispunjenje schengenskih standarda na graničnim prijelazima, a nadležnim tijelima i institucijama Vlada je dala rok do 31. prosinca 2007. za usklađenje tih standarda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pravo na suodlučivanje, na drugo stručno mišljenje, poštivanje pacijentova integriteta, njegovih moralnih i vjerskih uvjerenja, teme su Zakona o zaštiti pacijenata čiji je konačan prijedlog Vlada poslala Saboru,.

Saboru je poslala i prijedlog izmjena Zakona o zakupu poslovnog prostora slijedom kojih bi se sadašnjim zakupcima, ako uredno podmiruju obveze dalo pravo prvenstva na sklapanje novog ugovora, odnosno produženje postojećeg zakupa. Uvjet je da zakupnici sudjeluju u javnom natječaju i prihvate početni iznos zakupnine.

(Hina) xbn/xum yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara