VLADAJUĆA KOALICIJA OD UNMIK-A TRAŽI IZRUČENJE MUSLIUA

Srbijanska vladajuća koalicija DOS inzistirat će na izručenju Shefqeta Musliua, jednoga od vođa Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe (OVPBM) (jug Srbije), nedavno uhićenog na Kosovu, zaključak je sjednice vladajuće koalicije održane u subotu kasno navečer u Beogradu.

Kako je objavljeno u nedjelju, vladajuća koalicija je zaključila i da - s obzirom da voditelj Međuanrodne uprave na Kosovu (UNMIK) Michael Steiner nije odgovorio koaliciji na njezin zahtjev da sjednicu održi na teritoriju Kosova - više neće tražiti suradnju UNMIK-a.

No zaključeno je da će koalicija inzistirati na izručenju Musliua, kojega Beograd sumnjiči za terorizam.

Na sjednici je prihvaćen i prijedlog za formiranje budućeg državnog vijeća za Kosovo.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvjestitelji beogradskih medija, novinari i snimatelji s kasne subotnje sjednice koalicije DOS-a napustili si Dedinje, jer im osiguranje nije dopustilo ulazak u dvorište zgrade ili zgradu Kluba saveznih zastupnika u kojoj se održavala sjednica.

Osiguranje nije pristalo niti primiti pismo kojim izvjestitelji prosvjeduju jer već dvije godine sa sjednica izvještavaju čekajući po okolnim ulicama i pločnicima umjesto da im se osiguranju bar minimalni uvjeti za rad.

(Hina) ttag rt

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara