Vladajuća koalicija u ponedjeljak bi mogla dogovoriti novi uo HFP-a

ČELNICI vladajuće koalicije u ponedjeljak, 10. ožujka, mogli bi razgovarati i dogovoriti novi sastav Upravnog odbora Hrvatskog fonda za privatizaciju, doznaje se danas u Banskim dvorima.

Priprema se transformacija HFP-a u fond koji bi upravljao državnom imovinom i treba pripremiti prijelazna rješenja za upravljanje HFP-om, izjavio je visoki izvor iz Vlade.

Vlada je 6. veljače, u sklopu rješavanja slučaja privatizacije Sunčanog Hvara, članstva u Upravnom odboru HFP-a razriješila potpredsjednika Vlade Slavka Linića i ministre Matu Crkvenca, Pavu Župan Rusković, Ljubu Jurčića i Božidara Pankertića.

Vlada je na istoj sjednici zaključila i kako treba preustrojiti HFP i u okviru toga naći nova kadrovska rješenja, za što je zadužila Ministarstvo gospodarstva.

Raspuštanje Upravnog odbora HFP-a rezultiralo je i privremenim zaustavljanjem procesa privatizacije, jer 90 posto odluka u tom procesu upravo donosi Upravni odbor.

Kako za zakonsku proceduru za cjeloviti preustroj HFP-a treba određeno vrijeme, a uz to se istodobno planiraju izmijeniti i neki drugi zakoni, npr. Zakon o privatizaciji i Zakon o vlasništvu, imenovanjem novog Upravnog odbora premostilo bi se vrijeme do tih novih zakonskih rješenja, ističe izvor u Vladi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara