Vlade SRJ Srbije traže slobodu do suđenja za Milutinovića

JUGOSLAVENSKA vlada već je uputila Haškom tužiteljstvu inicijativu da se donedavnom predsjedniku Srbije Milanu Milutinoviću, haškom optuženiku, omogući obrana sa slobode, a takav zahtjev će službeno uputiti i vlada Srbije, izjavio je srbijanski premijer Zoran Đinđić u intervjuu ´Večernjim novostima´.

´Uvjeren sam da su Srbija i sam Milutinović zaslužili bar toliko. Milutinović je svojim konstruktivnim držanjem omogućio da - poslije više od pola vijeka - imamo civiliziranu smjenu vlasti na položaju šefa države´, kazao je Đinđić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
´Najbolje bi bilo da Ratku Mladiću ljudi koji su mu bliski sugeriraju, da ga uvjere, da sam ode u Den Haag. Da tamo kaže sve što hoće i obrani i sebe i borbu koju je vodio. Tako bi tek bio istinski heroj, jer bi skinuo ogromni teret i sa svog naroda i sa Srbije, s obzirom na tvrdnje iz svijeta da se nalazi na njezinom teritoriju. Ovako, cijeli narod je pomalo u ulozi taoca, a kraj haškim procesima se odlaže´, dodao je srbijanski premijer.

Najviši republički i savezni zvaničnici najavili su da će Milutinović u Den Haag otputovati nakon novogodišnjih i božićnih praznika, najvjerojatnije ovog tjedna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara