Vladimir Putin optužuje zapad, Čečeni najavljuju nove napade

SAMO nekoliko sati nakon što je čečenski vođa Šamil Basajev preuzeo odgovornost za val smrtonosnih napada diljem Rusije i najavio nove, ruski je predsjednik Vladimir Putin optužio u petak Zapad da ugađa teroristima.

"Ugađanje i pokroviteljski pristup ubojicama ravan je sudioništvu u teroru", rekao je Putin i tako produbio razdor između Rusije i Zapada kad je u pitanju način borbe protiv čečenskoga nasilja.

Nešto prije tih Putinovih riječi čečenski je vođa Šamil Basajev poručio da je on naredio nedavnu otmicu u školi u Beslanu u kojoj je ubijeno više od 320 ljudi, polovina od njih djece, a zaprijetio je i novim napadima svim sredstvima koje bude smatrao prikladnima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Već dugo upozoravamo na prijetnju terorističkim napadima, ali naš se glas ne čuje", rekao je Putin na međunarodnome sastanku gradonačelnika u Moskvi.

"Štoviše, bili smo suočeni s dvostrukim standardima u odnosu prema terorizmu", rekao je i ponovio optužbe o dvoličnosti Zapada koji daje azil glavnim čečenskim vođama, od Moskve traži da pregovara s pobunjeničkim vođama, a sam odbija mogućnost dijaloga s Osamom bin Ladenom.

Prema Putinovim riječima, pozivi na razgovor s čečenskim separatistima podsjećaju na neuspješno udovoljavanje nacističkoj Njemačkoj uoči Drugoga svjetskog rata
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara