Šeks sutra svjedoči na suđenju za najveću HDZ-ovu aferu ikad

Šeks sutra svjedoči na suđenju za najveću HDZ-ovu aferu ikad

Foto: Boris Scitar/PIXSELL

NA PONOVLJENOM suđenju u aferi Fimi Media, za izvlačenje novca iz državnih institucija i tvrtki, u utorak nisu svjedočile majka, supruga i kćeri optuženog bivšeg premijera Ive Sanadera, a u srijedu se očekuje ispitivanje dugogodišnjeg HDZ-ova dužnosnika Vladimira Šeksa.
 
Šeks je na ponovljenom suđenju bivšem stranačkom šefu, ali i svojoj stranci, trebao svjedočiti u veljači, ali je zbog obveza i obiteljskih prilika njegovo svjedočenje odgođeno.
 
Sanader, Barišić, Jurakica, Maček...
 
Uz Sanadera i HDZ na optuženičkoj klupi u ovom slučaju su i bivši stranački rizničar i šef Carine Mladen Barišić, vlasnica Fimi Medije Nevenka Jurak, nekadašnja HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević te bivši glasnogovornik Sanaderove vlade i HDZ-a Ratko Maček.
 
Svi su na početku ponovljenog suđenja koje je zatražio Vrhovni sud, za razliku od prvog postupka, odbacili optužbe za izvlačenje novca uz pomoć marketinške agencije Fimi Media koja je postala sinonim političke korupcije u Hrvatskoj nakon optužbi da se preko nje, u Sanaderovo vrijeme, punio HDZ-ov crni fond, ali i džepovi stranačkih dužnosnika.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara