Vladina odluka iza zatvorenih vrata: HEP-u, HAC-u i HC-u odobreno zaduženje od dvije milijarde kuna

Teskt: Z.J.
Foto: Damjan Tadić / Cropix

IZA ZATVORENIH vrata Vlada je odobrila zaduženja tvrtkama HEP, HAC i HC do ukupne visine od dvije milijarde kuna. HEP će se moći zadužiti 576 milijuna kuna, od čega će se zadužiti kod RBA Factoringa u iznosu od 216 milijuna kuna te kod Erste Factoringa za dodatnih 50 milijuna eura, piše Večernji list. Usto, HEP je dobio Vladinu suglasnost i za sklapanje Ugovora o međusobnim odnosima iz poslova otkupa potraživanja do 300.000.000 kuna kod Zagrebačke banke.

HC je dobio Vladino jamstvo za zaduženje od 120 milijuna eura za financiranje ugovorenih i izvedenih radova građenja, obnove i održavanja državnih cesta, dok je HAC dobio državno jamstvo za zaduženje od 100 milijuna eura za financiranje građevinskih radova sukladno Programu građenja i održavanja javnih cesta za razdoblje od 2009. do 2012. godine.

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlada je donijela i prijedlog Odluke o imenovanju predsjednika i dijela članova Upravnog vijeća Hrvatske energetske regulatorne agencije. Ta mjesta bi trebali zaposjesti Danijel Žamboki iz HSS-a kao predsjednik, a Tomislav Jureković, dr. sc. Igor Sutlović i Dunja Trakoštanec Jokić kao članovi Upravnog vijeća.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara