Vlahušić: U Dubrovniku je sve politika, politika bi i grad zapalila samo da to meni može pripisati

Vlahušić: U Dubrovniku je sve politika, politika bi i grad zapalila samo da to meni može pripisati

FOTO: Hina

U DUBROVNIKU je sve politika, a politika je spremna zapaliti Grad i srušiti ga samo ako se to može djelomično pripisati meni, poručio je u dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić, komentirajući rješenje građevinske inspekcije koja je naložila povrat dubrovačke Zagrebačke ulice u prvobitno stanje ili usklađivanje sa zakonom.

Novinarima je, na njihov upit o rješenju građevinske inspekcije koja je još sredinom prosinca zatvorila gradilište Zagrebačke ulice, Vlahušić je izjavio kako je to bio isključivo politički potez jer nema nikakve razlike između radova u Zagrebačkoj ulici i nekim drugima koje su se prethodnih godina obnavljale.'

"Zagrebačka ulica je ista ulica kao i deseci tisuća u kojima su izvođeni radovi u Republici Hrvatskoj i kakvi se izvode u 99 posto slučajeva. Napravi se projektna dokumentacija i prijavi se gradilište. Na isti način je rađen kružni tok u Gružu, Hrvatske ceste su na isti način radile predio Kantafig i na isti način je HEP postavljao infrastrukturu u ulici Petra Krešimira IV. ili pak u ulici dr. Ante Starčevića'', rekao je Vlahušić. Kao jedini razlog zašto se za rekonstrukciju Zagrebačke ulice nije ishodovala građevinska dozvola naveo je to što su ''ceste u Hrvatskoj u privatnom vlasništvu građana"

"Tek je prošle godine usvojen zakon po kojem ceste u javnoj upotrebi trebaju prijeći u vlasništvo jedinica lokalne samouprave", kazao je i dodao da je jedina ulica koja je uknjižena na Grad Dubrovnik od 1945. godine Ulica Iva Vojnovića.

"Otklanjaju nepravilnosti"

"Građevinski inspektor je izašao na teren i dao svoje izvješće. Mi nastojimo otkloniti te nepravilnosti koje je on uočio. Radovi u Zagrebačkoj ulici teku, a vidjet ćemo hoće li se odraditi rekonstrukcija cijele ulice što je bilo predviđeno tenderom natječaja, ili ćemo morati napraviti izmjenu. Priča oko Zagrebačke je čisto politička priča", rekao je Vlahušić.

Napomenuo je da se u toj ulici ne stavljaju novi elementi, već radi rekonstrukcija odvodnje i kanalizacije. Ustvrdio je kako se već postavljene cijevi neće vaditi dok je on gradonačelnik, te da se nastavljaju radovi sukladno nalazu građevinske inspekcije.

"Neće se kopati ista dionica"

Na novinarske upite hoće li Zagrebačka ulica, inače nadomak povijesne jezgre Dubrovnika, raditi i sljedeće zime nakon što završi ovogodišnja sezona, Vlahušić je u nekoliko navrata odbio izravno odgovoriti te na koncu istaknuo kako se "neće kopati ista dionica ulice".

"Zagrebačka ulica će biti asfaltirana do Uskrsa, a dok sam ja gradonačelnik neće se ponovno kopati ista dionica koja je sada iskopana", rekao je Vlahušić.

Inače, radovi na rekonstrukciji Zagrebačke ulice, vrijedni više od dva milijuna kuna, počeli su u studenom prošle godine zbog čega je preusmjeren promet u svim ulicama oko povijesne jezgre Dubrovnika. Sredinom prosinca građevinska inspekcija zatvorila je gradilište, a zabrana radova i dalje je na snazi. Prema neslužbenim informacijama, na adresu Grada Dubrovnika nedavno je stiglo rješenje građevinske inspekcije prema kojoj se Gradu Dubrovniku nalaže povrat u prvobitno stanje ili usklađivanje sa zakonom u roku od 150 dana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara