Vlahušić: Radovi na KBC "Rebro" vrijedni kao 1500 stanova oko kojih se, kad ih se izgradi stotinjak, čini velika pompa

ČLAN Glavnog odbora Libre i ministar zdravstva Andro Vlahušić na današnjoj je stranačkoj konferenciji u Koprivnici rekao kako radove na KBCu "Rebro" ne smatra zaslugom jedne stranke, jer je zdravstvo Vladin projekt, no riječ je o radovima vrijednim 1500 stanova oko kojih se, drži, kad ih se izgradi 50 ili 100, napravi velika pompa.

Član Glavnog odbora Libre i ministar zdravstva Andro Vlahušić na današnjoj je konferenciji te stranke u Koprivnici govorio i o uspjesima u zdravstvu u tom gradu gdje se upravo ulaže 200 milijuna kuna.

Ministar Vlahušić je danas u Koprivnici otvorio Očni odjel na novoj lokaciji Opće bolnice te potpisao nekoliko ugovora o gradnji novih odjela.

Predsjednik Libre Jozo Radoš na istoj je stranačkoj konferenciji u Koprivnici ocijenio da su dvije pogreške hrvatske politike proglašenje ribolovno-ekološke zone u Jadranu i odluka Hrvatskog sabora o davanju na uvid dokumentacije braniteljima haaških optuženika. Ustvrdivši da je odluka o davanju dokumentacije na uvid primjer vulgarnoga, paradnog manipuliranja, dodao je da je to lažno domoljublje i pokušaj dobivanja malih jeftinih političkih bodova. Naša politička ideologija je drukčija, mi nudimo projekte, a drugi optužbe i povratak u prošlost, ocijenio je Radoš.

Na upit vidi li Hrvatsku u EU 2007., rekao je da je Hrvatska "u tome vlaku, ali da je ušla u parlamentarne izbore prošle godine - ne bi bila". Ispunjena je većina političkih uvjeta, a svi ostali uvjeti ispunjeni su prije i brže od ostalih država", ocijenio je Radoš i dodao da je priključenje Europskoj uniji temeljni hrvatski nacionalni interes.

Što se tiče predizbornih koalicija, potrebna je suradnja SDP-a i Libre u prvih pet i 10. izbornoj jedinici, rekao je Radoš, neupitnom ocijenivši koalicijsku suradnju u Koprivnici.

U II. izbornoj jedinici (Koprivničko -križevačka, Bjelovarsko-bilogorska i dio Zagrebačke županije) očekuju izbor barem jednog člana Libre u Hrvatski sabor, rečeno je u Koprivnici.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara