Vođa australske oporbe bio izbačen iz striptiz-kluba

Vođa australske oporbe bio izbačen iz striptiz-kluba

VOĐA australske Laburističke stranke Kevin Rudd je, kako javljaju australski tabloidi, u rujnu 2003. godine, za vrijeme službenog puta u New York kao član australske delegacije u UN, slobodno vrijeme kratio na prilično živopisan način.

Rudd, kojega javnost obično doživljava kao skromnog, tihog i samozatajnog intelektualca, a koji voli spominjati vlastitu kršćansku vjeru, je tada večerao zajedno s dvojicom prijatelja - australskim novinarom na radu u New Yorku i zasada još neimenovanim laburističkim članom australskog parlamenta.

Potom se trojka zaputila u "klub za gospodu" po imenu "Scores". Točni detalji što se tada dogodilo nisu poznati, ali australski "Sunday Telegraph" tvrdi da je tijekom večeri Rudd od osoblja "Scoresa" bio zamoljen da napusti njihov ugostiteljski objekt "zbog neprimjerenog ponašanja".

Nakon što je priča došla do australskih medija, Rudd je dao posebnu izjavu kojom potvrđuje navode tabloida. Vođa australskih laburista tvrdi da mu je zbog svega žao, da je o svemu već ranije rekao supruzi, ali i da se točnih detalja ne može sjetiti jer je "cijelu večer bio pod utjecajem alkohola".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruddovi "nestašluci" po njujorškom strip-tiz klubu su svjeto dana ugledali nekoliko mjeseci prije održavanja parlamentarnih izbora i u doba kada mu ankete daju ogromnu prednost nad vladajućom Liberalnom strankom premijera Johna Howarda.

Mnogi australski komentatori vjeruju da bi priča mogla imati utjecaja na ishod izbora, ali je pitanje kakav. Neki vjeruju da je Rudd uništio svoj pažljivo građeni javni image, dok drugi podsjećaju na presedane iz australske političke povijesti kada su najveću popularnost uživali upravo političari najskloniji alkoholu.

D.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara