Vođa Hezbollaha: Ispričavam se zbog pogibije djece u napadima na Izrael

Vođa Hezbollaha: Ispričavam se zbog pogibije djece u napadima na Izrael

ŠEIK Hassan Nasrallah se u intervjuu za Al-Jazeeru ispričao zbog pogibije dvoje izraelske djece arapskog porijekla u napadu Hezbollaha na Nazaret u sjevernom Izraelu, ali je dodao kako su poginula djeca "mučenici za Palestinu".

Nasrallah je priznao odgovornost za napade: "U svoje, i u ime moje braće ispričavam se obitelji koja je pretrpjela gubitak", ali je dodao kako zna da isprika nije dovoljna.

"One koji su poginuli u napadu smatramo mučenicima za Palestinu i mučenicima za naciju", izjavio je šeik prije nego što se osvrnuo na situaciju na bojištu.

"Uvjeravam vas bez pretjerivanja i bez želje da potičem psihološko ratovanje da političkom vodstvu Hezbollaha nije nanesena šteta u izraelskim napadima", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je izraelska vojska izjavila da je ispustila 23 tone bombi na bunker u kojem se skrivaju vođe Hezbollaha i kako je od početka napada na Libanon uništila pola vojnih potencijala ove organizacije.

"Obje tvrdnje su netočne. Hezbollah je izdržao napade, a sada ćemo prirediti nekoliko iznenađenja koja smo obećali", najavio je.

Također je poručio kako pravi rat na libanonskom tlu još nije počeo, a da bez pregovora o razmjeni zarobljenika neće osloboditi izraelske vojnike čak ni ako se "čitav svijet" sruči na njih.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara