Vođa mormonske disidentske crkve uhićen u Las Vegasu

U PONEDJELJAK je na auto-cesti sjeverno od Las Vegasa prilikom rutinske kontrole vozila državna policija Nevade uhitila 50-godišnjeg Warrena Steeda Jeffsa, vođu Fundamentalističke crkve Isusa Krista posljednjih dana, vjerske zajednica koja se početkom 20. stoljeća odvojila od mnogo raširenije Mormonske crkve.

Jeffs je u vozilu uhićen zajedno bratom Isaacom Steveom, te Naomi Jeffs, jednom od svojih supruga, ali su njih dvoje ubrzo pušteni.

Jeffsova sekta je jedna od fundamentalističkih mormonskih skupina koje su se odvojila od matične crkve nakon što je ista prije stotinjak godina službeno ukinula poligamiju. Warren Jeffs je vodstvo nad crkvom preuzeo od svog oca Rulona Jeffsa 2002. godine.

Jeffs, čiji su sljedbenici preuzeli vlast nad gradovima Colorado City u Arizoni i Hildale u Utahu, postao je bjegunac 2005. godine kada su ga vlasti u Arizoni optužile za seksualno zlostavljanje maloljetnika.

Optužnica se temelji na tome da je vjenčao 16-godišnjakinju za već oženjenog 28-godišnjaka. U Utahu je također optužen za silovanje.

U svibnju ove godine Jeffs se našao na FBI-jevoj listi najtraženijih bjegunaca u SAD.

D.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara