Vođa ogranka SDP-a prešao HDZ-u jer mu ovi nalikuju srpskim radikalima

Vođa ogranka SDP-a prešao HDZ-u jer mu ovi nalikuju srpskim radikalima

"SDP zbog nedostatka demokratske kulture, zbog netolerancije i govora mržnje, a u čemu prednjači predsjednik Zoran Milanović, sve više sliči radikalima u Srbiji", kazao je danas odmetnuti predsjednik Općinske organizacije SDP-a Gradine, koji je prešao u HDZ.

Novinsku konferenciju je sazvao predsjednik Općinskog odbora HDZ-a Gradina, Dražen Peić, kako bi njegov novi kolega, navodi Virovitica.online, demantirao Milanovićevu izjavu, kako u SDP - u svi imaju pravo na svoje mišljenje.

Ivan Benković je nakon osam godina u SDP-u Virovitičko-podravske županije sazvao novinare i pred njima potpisao članstvo u suparničkoj stranci. Usput je objasnio svoje razloge, i naveo kako je nad njim izvršeno političko nasilje, i da ga iz razloga što ne misli kao vladajuća frakcija, ometa na sve moguće načine dok govori na sjednicama Županijskog odbora SDP-a. Kada bi upozorio na probleme, doživio bi omalovažavanja, pa čak i prijetnje pojedenih članova, tvrdi on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi teški incidenti koji su se događali na Županijskom odboru, pa i jedan prekid sjednice, bili su inscenirani kako bi me se zaustavilo u iznošenju istine. O svemu je informiran vrh stranke, poslao sam tri pisma Nadzornom odboru stranke, no svi su te probleme gurali pod tepih", kazao je Benković dodavši da bi njegovim stopama moglo krenuti i neki članovi Županijskog odbora.

U Virovitički HDZ u kojemu kolo vode Josip Đakić, Ivica Kirin i Zvonko Kožnjak, prošlog je proljeća prešao i tajnik Foruma mladih SDP-a Virovitice, Andrija Hanić, a prije njega i predsjednik županijske mladeži SDP-a Darko Gojmerac.

A.B.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara