Vođinci: Ministarstvo će pomoći Krešimiru Iviću u obnovi stočnog fonda

MINISTARTSVO poljoprivrede i šumarstva pomoći će u obnovi stočnog fonda poljoprivredniku i stočaru Krešimiru Iviću iz Vođinaca na čijem su imanju početkom tjedna, iz još uvijek neutvrđenih razloga, u samo 24 sata uginula 22 goveda.

Tijekom današnjeg posjeta tom imanju nedaleko od Vinkovaca, pomoćnik ministra poljoprivrede i šumarstva Miroslav Pažur najavio je mogućnost da se obitelji Ivić, osim povoljnim kreditima, pomogne i davanjem nepovratne novčane pomoći.

Procjenjuje se da je uginućem 22 goveda počinjena šteta od najmanje 25.000 eura. U gubitak nije uračunat izgubljeni prihod od prodaje mlijeka krava koje su uginule.

Pomoćnik ravnatelja Hrvatskog stočarsko-selekcijskog centra Milan Bolić najavio je da će taj centar imanju Ivićevih pokloniti steonu junicu.

Član Poglavarstva Vukovarsko-srijemske županije Zdravko Kelić podsjetio je da je Županija iz svojih sredstava platila odvoz uginulih goveda u kafileriju u Sesvetskom Kraljevcu, a pomoć obitelji Ivić pružila je i općina Vođinci.

Uzroci uginuća 22 goveda na imanju Krešimira Ivića bit će poznati tek kada budu gotove toksikološke analize uzetih uzoraka hrane koju je jela stoka, kao i uzoraka tkiva uginulih goveda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara