Vodstvo HDZ-a Šukeru traži posao u Upravi Ine

Foto: Goran Mehkek/Cropix

VODSTVO HDZ-a razmatra mogućnost da smijenjenog ministra financija Ivana Šukera smjeste u Inu gdje bi bio član Uprave.

"Razgovaramo o tome i to je svakako jedna od opcija. Šuker je član Nadzornog odbora Ine, sigurno mu je poznata situacija u poduzeću i stoga bi mogao dobro obnašati dužnost člana Uprave", rekao je jedan visokopozicionirani HDZ-ovac za Novi list.

Šuker koji, kako kažu njegove bliske kolege, do samog kraja nije vjerovao da će morati napustiti Vladu, navodno nije nezainteresiran za prelazak iz Sabora u Inu, iako bi time njegova politička pozicija unutar HDZ-a bila dodatno oslabljena. Šuker je doduše još uvijek potpredsjednik HDZ-a, ali bez ministarskog položaja, pa čak i zastupničkog mandata, teško da bi u neposrednoj budućnosti imao važniju ulogu u stranci.

Šuker bi mogao postati izvor nestabilnosti u Klubu zastupnika HDZ-a

Upravo to bi mogao biti motiv Jadranke Kosor da ga smjesti u Inu. Kako piše Novi list, premijerka na dulji rok ne računa s njim jer je u javnosti prerastao u svojevrsni simbol Vladine neuspješne borbe s gospodarskom krizom. Vjerojatno mu ne misli ponuditi visoko mjesto na listi za iduće parlamentarne izbore, a Šuker je potencijalno, ogorčen jer je nakon sedam godina potjeran iz Vlade, izvor nestabilnosti u Klubu zastupnika HDZ-a.

17. siječnja sastaje se skupština dioničara Ine koja će potvrditi novi Nadzorni odbor u kojemu više neće biti Šukera jer će državu zastupati ljudi izabrani na javnom natječaju. Također se očekuje smjena trojice hrvatskih članova Uprave Ine Josipa Petrovića, Tomislava Dragičevića i Dubravka Tkalčića, čime bi se otvorilo mjesto za Šukera.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara