Vojislav Koštunica bit će saslušan na suđenju o političkoj pozadini ubojstva Dinđića

Foto: AFP

Zbog umiješanosti u pobunu Jedinica za specijalne operacije i političku pozadinu ubojstva premijera Zorana Đinđića protiv Borislava Mikelića, bivšeg predsjednika Vlade Srpske Krajne, Milorada Ulemeka Legije, Milorada Bracanovića, viših rukovodilaca DB i pripadnika komande JSO, bit će pokrenut kazneni postupak, piše Blic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među ostalim svjedocima bit će saslušan i Vojislav Koštunica, čelnik Demokratske stranke Srbije. Poziv će, također, stići i tadašnjim čelnicima DB Goranu Petroviću i Zoranu Mijatoviću. "Prema do sada prikupljenim dokazima cilj pobune bilo je izazivanje političke krize poslije koje bi bila formirana nova, takozvana “patriotska“ vlada. Mikelić je organizirao formiranje vlade u kojoj bi bio i Dušan Spasojević, pokojni vođa zemunskog klana.

Otkriveno je da je Spasojević bio ljut što mediji pišu o njegovim poslovima s drogom, jer mu je to ugrožavalo političku karijeru. Za Bracanovića, koji je u to vrijeme bio načelnik Sedmog odjeljenja DB zaduženog za prisluškivanje i praćenje, bilo je rezervirano mjesto šefa tajne službe - kaže izvor “Blica” blizak istrazi koja je u tijeku i naglašava da se i Ulemek htio vratiti na visoku funkciju u MUP.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara