Vojislav Stanimirović na HTV-u predstavio program SDSS-a za 12. izbornu jedinicu

Predsjednik Srpske demokratske samostalne stranke (SDSS) Vojislav Stanimirović večeras je na HTVu predstavio izborni program stranke za 12. izbornu jedinicu, istaknuvši da se temelji na zaštiti multietničkih i multukulturalnih vrijednosti u Hrvatskoj te borbi protiv getoizacije nacionalnih manjina, posebice Srba. L

"Jedina smo politička snaga koja može organizirati Srbe u Hrvatskoj i osigurati im kulturni i nacionalni identitet", kazao je Stanimirović.

Njegova se stranka, tvrdi, zauzima za liberalizam i demokraciju te nacionalni identitet. "Mi smo nacionalna stranka, ali ne nacionalistička. Želimo očuvati stečena prava manjina i njihov identitet", rekao je Stanimirović.

Ocijenio je kako je SDSS imao važnu ulogu u vrijeme mirne reintegracije istočne Slavonije i Baranje u hrvatski ustavno-pravni poredak, kad je stranka, naglasio je, preuzela zadaću osiguranja opstanka i ostanka Srba.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

SDSS je danas, drži Stanimirović, najjača srpska i manjinska stranka u Hrvatskoj, koja je na prošlim lokalnim izborima dobila brojne mandate u županijskim skupštinama, gradskim i općinskim vijećima.

"Naši će kandidati u ovim teškim i krivudavim vremenima zajednicu izvesti iz mraka i pomoći državi da se što bolje osposobi i uključi u euroatlantske integracije", poručio je biračima.

(Hina) tr/ibob sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara