Vojislav Stanimirović najavio mogućnost podrške HDZ-u

S OBZIROM da Vlada premijera Ivice Račana nije pokazala spremnost da učinkovito rješava probleme Srba u Hrvatskoj, postoji mogućnost da srpski zastupnici u novom sazivu Sabora podrže HDZ, izjavio je u ponedjeljak za beogradski Radio B92 Vojislav Stanimirović, predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) i novoizabrani zastupnik u hrvatskom parlamentu.

Dvije suprostavljene koalicije u Hrvatskoj identične su kada su u pitanju srpski interesi, ali bi podrška Srba u Hrvatskoj HDZ-u imala svojih prednosti, izjavio je Stanimirović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"HDZ sigurno prema nama ima svoj grijeh, koji će možda lakše ispraviti nego koalicijska vlada Ivice Račana", rekao je Stanimirović. "Naime, da je Račan to činio, oni bi ga prozivali kao izdajnika Hrvatske", objasnio je predsjednik SDSS-a.

"Međutim, HDZ koji je nanio grijeh našem narodu", imat će i neku moralnu obavezu prema povratku Srba i njihove imovine, dodao je Stanimirović.

"SDSS misli da će HDZ imati više manevarskog prostora da hrvatskoj javnosti to lakše predoči nego dosadašnja koalicijska vlada", kazao je Stanimirović, ali ipak dodao koalicijski pregovori tek moraju početi i da još ništa nije izvjesno.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara