Vojna policija opstruira istragu protiv šefa splitskog HDZ-a

Foto: Duje Klarić / Cropix

DJELUJE nevjerojatno, ali Vojna policija još uvijek nije dostavila Državnom odvjetništvu zatražene informacije u sklopu istrage protiv šefa splitskog HDZ-a Dujomira Marasovića. Radi se o vrlo zapaženom mahanju vojnim kartonom Duška Mucala u kasnovečernjem dnevniku HTV-a.

Tko raspolaže povjerljivom dokumentacijom?

Mahao je Marasović prije gotovo pola godine ne bi li denuncirao Mucala kao suradnika Službe državne bezbednosti svega koji sat prije nego li je ovaj ipak postavljen za vršitelja dužnosti intendanta splitskog HNK-a.

Mucalo se toliko naljutio da je Marasovića tužio sudu zbog duševnih boli i nečuvene klevete. Valjda će se bol nekako umanjiti s kojom tisućicom više u džepu. Državno odvjetništvo u priču se uključilo po službenoj dužnosti kako bi rasvjetlili je li bilo otkrivanja službene tajne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga su od Vojne policije zatražili izvide u Uredu za narodnu obranu. Trebali bi, među ostalim, provjeriti je li neko neovlašteno raspolagao povjerljivim dokumentima. Ne zna se gdje je zapelo, jer unatoč požurnici odgovora Vojne policije još uvijek nema.

U MORH-u ni ne znaju istražuju li ili ne?!

Možda i ne čudi takva nonšalancija u MORH-u. Na izričit upit Indexa istražuje li Vojna policija slučaj mahanja Mucalovim vojnim kartonom, dobili smo negativan odgovor?! I to nakon cijelog tjedna čekanja. 

Marasović se, inače, na ispitivanju u Državnom odvjetništvu branio da mu je netko Mucalov karton ubacio u poštanski sandučić. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara