Vojnić: Kosor i Adlešić na predizbornom skupu zajedničke liste HDZ-HSLS

POTPREDSJEDNICE HDZ-a Jadranka Kosor i HSLS-a Đurđa Adlešić dale su na večerašnjem predizbornom skupu u Vojniću podršku zajedničkoj listi s kojom općinski HDZ i HSLS idu na izbore za Općinsko vijeće 16. ožujka.

Podršku listi HDZ-HSLS dao je na večerašnjem skupu SDA za Hrvatsku. "Predsjednik SDA za Hrvatsku Šemso Tanković je rekao da vam poručim da će doći na proslavu pobjede ove koalicijske liste", rekao je vjerski službenik Islamske zajednice za Karlovačku županiju Azim efendija Durmić i pozvao Hrvate i Bošnjake na suradnju.

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Ivan Vučić rekao je da listi HDZ-HSLS želi da zajedno s bošnjačkim narodom formira vlast u Vojniću za dobrobit svih, pa i srpskog naroda.

Spremnost na takvu suradnju izrazila je i nositeljica liste Božidara Turnšek (HDZ).

Đurđa Adlešić je Hrvatima Vojnića predložila da se ne bore jedni protiv drugih u osvajanju vlasti, već da se udruže u borbi za boljitak.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Župan karlovački Vlado Jelkovac (HDZ) rekao je da je HDZ nastojao objediniti Hrvate da na ovim izborima nastupe zajedno, kako se ne bi raspršili glasovi, pa poneki ne prođu ni izborni prag, a onda vlast preuzmu oni koji "otvaraju kišobrane u Vojniću čim u Beogradu pada Kiša". Ali na tu predizbornu suradnju pristao je samo HSLS, rekao je.

I Đurđa Adlešić i Jadranka Kosor govorile su o aktualnim zbivanjima vladajućoj koaliciji na državnoj razini.

Jadranka Kosor najavila je promjene odnosa prema područjima državne skrbi, braniteljima i rodiljama i djeci "čim HDZ pobijedi na izborima za Hrvatski državni sabor".


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara