Vojvođanski odbor za izbjeglice odbacuje zaključke vlade RH o zbrinjavanju povratnika

Regionalni odbor za pomoć izbjeglicama Vojvodine pozvao je izbjeglice iz Hrvatske da odbiju zaključak hrvatske Vlade o stambenom zbrinjavanju povratnika i ignoriraju pozive UNHCRa da se u sadašnjim uvjetima vrate u Hrvatsku, prenosi novosadski Građanski list u subotu.

"Odluka hrvatske vlade je apsolutno diskriminirajuća jer se ljudima nudi otkup u vrijednosti od 80 posto od tržišne cijene stanova, i to ljudi ne mogu podnijeti", navodi se izjava predsjednika Odbora Radenka Popića.

On je rekao da je zaključkom Vlade Hrvatske definirano da će država bivše korisnike stanarskog prava "stambeno zbrinuti", a ne kao u BiH gdje su građani koji su imali stanarsko pravo "mogli otkupiti isti stan" u kojemu su živjeli do početka rata i to po "izuzetnim pogodnostima".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pozivamo i predstavnike UNHCR-a da prekinu s jalovim kampanjama koje ponižavaju i ugrožavaju interese izbjeglica u SiCG, a dobro plaćene pravnike u nevladinim organizacijama upozoravamo da su dužni ukazati ljudima na neprihvatljiv sadržaj spomenutog zaključka", stoji u priopćenju Regionalnog odbora za pomoć izbjeglicama Vojvodine, koji je prenio današnji Građanski list.

(Hina) xjsta ydgk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara