Von der Leyen: Hrvatski prioriteti su i europski

Von der Leyen: Hrvatski prioriteti su i europski
Foto: HINA/ Damir SENČAR/ ml

"PRIORITETI hrvatskog predsjedanja EU-om i naši su prioriteti", kazala je predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen na početku sastanka hrvatske vlade i Komisije u Zagrebu. 

Premijer Andrej Plenković i predsjednica EK Ursula von der Leyen otvorili su sastanak vlade i EK u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici.

"Predsjedanje je ključan trenutak"

Nova europska čelnica tom je prilikom poručila da će uspjeh hrvatskog predsjedanja odrediti i početak rada novog saziva Komisije.  

"Prvo hrvatsko predsjedanje je ključan trenutak, a to je i početak našeg mandata. Vaš uspjeh će definirati naš uspjeh", rekla je Von der Leyen na početku susreta Kolegija povjerenika Europske komisije i hrvatskih ministara, čime je formalno obilježen početak hrvatskog predsjedanja Europskom unijom u prvom polugodištu 2020. godine. 

"Pozorno sam slušala prioritete i mogu reći da su vaši prioriteti i naši", dodala je Njemica o hrvatskom predsjedanju. 

Premijer Plenković je na početku sjednice, nakon što je prikazan video koji je spojio hrvatske s europskim temama, predstavio četiri prioritetna područja: Europa koja se razvija; Europa koja povezuje; Europa koja štiti i Europa koja je utjecajna.

Naglasio je kako će Europska komisija u hrvatskoj vladi imati pouzdanog partnera. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara