Vozač Tourega u kojemu je poginuo Toše osuđen na dvije godine zatvora

Vozač Tourega u kojemu je poginuo Toše osuđen na dvije godine zatvora

Tekst: J.C.
Foto: A1.com.mk, AFP, Glas Slavonije

GEORGI GEORGIJEVSKI, vozač Touarega u kojemu je prije dvije godine poginuo Toše Proeski osuđen je danas na dvije godine zatvora.

Njemu se sudilo za teška kaznena djela protiv sigurnosti ljudi i imovine. Kao olakotnu okolnost sud je uzeo činjenice što Georgijevski nije bio osuđen, njegove godine te činjenicu da je bio Tošin prijatelj. No, tužitelji su tvrdili da je otežavajuća odgovornost što se Georgijevski ne osjeća krivim za tragediju koja je pogodila obitelj Proeski, ali i cijelu Makedoniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Braniteljica Georgijevskog najavio je da će se žaliti na presudu prokomentiravši da je ovo dokaz da makedonsko sudstvo ne funkcionira kako bi trebalo. "Dokazano je da Georgijevski nije kriv za nesreću", rekla je Silvija Džilvidžieva i dodala kako sud nije dokazao niti da je Tošin vozač vozio brzinom od 152 kilometra na sat, niti da nije držao pravilan razmak.

Georgijevski je u sudnici još jednom ponovio kako nije kriv i kroz suze dodao da je "već kažnjen" jer je izgubio čovjeka koji mu je, kako kaže, bio poput brata. "Toše će uvijek živjeti u meni", rekao je Georgijevski.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara