Vozač u Italiji oteo i zapalio školski bus pun djece, 23 ih je ozlijeđeno

Vozač u Italiji oteo i zapalio školski bus pun djece, 23 ih je ozlijeđeno
Foto: EPA

VOZAČ školskog autobusa u sjevernoj Italiji zapalio je vozilo, ali je, nasreću, 51 dijete školske dobi koje je u njemu bilo prošlo bez teških ozljeda. Incident se dogodio jutros na autoputu u predgrađu Milana.

Glasnogovornik hitnih službi rekao je da su u bolnici sanirane lakše ozljede 23 osobe. List La Republica izvijestio je da je riječ o modricama i udisanju dima.

Vozač skrenuo s puta i rekao da ne da djeci van

Javna televizija RAI izvijestila je da su učenici, u dobi oko 12 godina, uzbunili roditelje kada je vozač skrenuo s rute i rekao da neće nikoga pustiti van iz autobusa. Roditelji su odmah pozvali policiju.

Uslijedila je potjera na kraju koje je policija sustigla autobus i pomogla djeci da izađu, dok je vozač, Talijan senegalskog porijekla, zaprijetio samoubojstvom i zapalio autobus. 

Jedno od djece reklo je novinarima da je vozač prijetio da će ih zapaliti.

Prosvjedovao zbog utapanja migranata u Sredozemnom moru?

Vozač, koji se izgleda odlučio na ovakav potez u znak prosvjeda zbog utapanja migranata u Sredozemnom moru, uhićen je i prijeti mu optužnica za otmicu i pokušaj masovnog ubojstva.

Ministar unutarnjih poslova Matteo Salvini rekao je da vozač ima policijski dosje zbog vožnje u pijanom stanju i seksualnog napada.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara