VOZAČI, OPREZ Policija najavila veliku akciju, nadzirat će promet u cijeloj zemlji

VOZAČI, OPREZ Policija najavila veliku akciju, nadzirat će promet u cijeloj zemlji

Foto: FAH

NA PODRUČJU cijele Hrvatske od 6 sati 23. do 6 sati 24. studenoga policija će provoditi kontinuirani nadzor brzine koja je najčešći uzrok prometnih nesreća, doznaje se u MUP-u.

"Cilj akcije je, osim represivno, djelovati i preventivno na sve vozače, zbog čega ovu akciju i unaprijed najavljujemo", objavila je policija na svojoj internetskoj stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećaju da je brzina najčešći uzročnik prometnih nesreća, često onih s najtežim posljedicama. Tako je u deset mjeseci 2017. od ukupno 277 poginulih osoba u prometnim nesrećama njih 106, odnosno 38,3 posto, poginulo zbog nepropisne i neprilagođene brzine.

Akcija će se provesti na velikom broju lokacija, u naseljenim mjestima, izvan naselja i na autocestama. Svaka policijska uprava pozvat će građane da predlože lokacije za nadzor brzine te odabrati one najpogodnije. U nadzoru brzine koristit će se svi raspoloživi uređaji, a u provedbu će biti uključen maksimalno mogući broj policijskih službenika. Kako bi se pokrio što veći teritorij, lokacije nadzora mijenjat će se svaka dva do tri sata, kažu u policiji.

Rezultati akcije bit će objavljeni 24. 11. 2017. godine na web stranicama svih policijskih uprava i MUP-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara