Vozači ZET-a dogovorili s Upravom načine zaštite od vandalizma

SINDIKAT vozača i prometnih radnika ZET-a potpisao je danas sa Upravom sporazum o načinima zaštite radnika ZET-a i sprečavanju vandalizma u vozilima, te odlučio obustaviti sve daljnje sindikalne akcije.

Potpisanim sporazumom Uprava ZET-a preuzela je obvezu upućivanja požurnice Ministarstvu pravosuđa i Vladi da se izmjenom Kaznenog zakona napadi na službujuće osobe u vozilima gradskog prijevoza tretiraju kao kazneno djelo, a ne prekršaj, rekao je na konferenciji za novinare potpredsjednik Uprave Nikola Papić.

Uprava se također obvezala da će do kraja lipnja u tramvaje uvesti program za mrežni dojavni sustav i osuvremeniti centar za praćenje, regulaciju i upravljanje prometom, kako bi policija odmah mogla intervenirati u slučaju napada, a cijeli projekt realizirati do kraja iduće godine, dodao je Papić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik sindikata Vinko Škvorc rekao je da novi dojavni sustav neće riješiti problem vandalizma u vozilima, no ipak je zadovoljan određenim pomacima u rješavanju toga pitanja.

"Potpisivanje sporazuma zalog je za daljnje aktivnosti koje će sindikat voditi s Upravom ZET-a i ostalim zainteresiranim institucijama", rekao je Škvorc.

Sporazumom nije obuhvaćeno pitanje plaća u ZET-u, zapošljavanja novih vozača, niti nabave novih vozila, no Uprava će o tim pitanjima redovito informirati sindikat.

Pitanje plaća ovisi o izmjenama Temeljnog kolektivnog ugovora, a zapošljavanje novih radnika ovisit će o potrebama u idućoj godini, rekao je Papić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara