Vozio migrante u prtljažniku po Sloveniji pa se zabio u ogradu. Dvoje mrtvih

Vozio migrante u prtljažniku po Sloveniji pa se zabio u ogradu. Dvoje mrtvih
Foto: GaPixabay/Ilustracija

DVA ilegalna migranta iz Sirije poginula su u četvrtak rano ujutro u Sloveniji u prometnoj nesreći koju je izazvao njihov vozač, 42-godišnjak iz Bosne i Hercegovine.

Kako je objavila slovenska policija, nesreća se dogodila oko 1:30 sati na autocesti koja vodi iz Ljubljane prema Kopru, na dionici Brezovica-Vrhnika.

Vozač je pretjecao kamion, ali je prilikom vraćanja u desni trak izgubio kontrolu i udario u zaštitnu ogradu, nakon čega se automobil počeo prevrtati, pojasnila je policija.

Vozio osmero ljudi, od toga troje u prtljažniku

Iz prtljažnika su pri tome ispale tri osobe, od čega su dvije poginule dok je treća zadobila ozljede opasne po život.

U vozilu je uz vozača bilo još šest osoba, državljana Sirije, koji su prije toga ilegalno prešli državnu granicu, a još jedna osoba iz te grupe je u nesreći dobila lakše ozljede, kazao je na konferenciji za novinare Primož Kadunc iz policijske uprave Ljubljana.

Prema nalazu policije, državljanin Bosne i Hercegovine koji je upravljao automobilom, preuzeo je migrante u Sloveniji nakon što su ilegalno prešli granicu, smjestivši trojicu u prtljažnik, dok su ostali bili na zadnjem sjedištu. U vozilu je nakon nesreće pronađena i jedna maloljetna osoba koja nije ozlijeđena.

Vozaču određen pritvor

Vozaču koji je izazvao tešku nesreću sa smrtnim posljedicama određen je pritvor, a nakon prikupljanja dodatnih podataka protiv njega će se pokrenuti kazneni postupak, kako zbog prometne nesreće tako i zbog organiziranja ilegalnog prijevoza migranata.

Za vozača je određeno i utvrđivanje moguće prisutnosti alkohola u tijelu, ali rezultati još nisu poznati, dok je kod migranata otkrivena sumnja na tuberkulozu, objavila je slovenska policija.

Svi preživjeli migranti iz Sirije koji nisu ozlijeđeni u nesreći zatražili su u Sloveniji azil, potvrdila je policija.

Autocesta prema Kopru bila je jutros zbog nesreće i policijskih aktivnosti zatvorena punih pet sati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara