Vožnja je trenutno veoma opasna: Na magistrali mogući odroni, ceste zaleđene i maglovite

Vožnja je trenutno veoma opasna: Na magistrali mogući odroni, ceste zaleđene i maglovite

Foto: 123rf

KOLNICI su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, pa je potreban oprez zbog moguće poledice, upozorava Hrvatski autoklub (HAK).  Magla smanjuje vidljivost u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju, a uz ograničenje brzine vozi se i na autocestama: A1 Zagreb-Bosiljevo; A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Orehovica; A7 GP Rupa-Diračje između tunela Jušići i GP Rupa i na dionici Sv. Kuzam-Hreljin; A11 Jakuševec-Lekenik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HAK upozorava na moguće odrone na cestama kroz gorja, osobito duž Jadranske (DC8) i Ličke (DC1) magistrale.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t. Od 10. siječnja do 30. travnja. zbog radova bit će zatvoren granični prijelaz Vinjani Donji. Otvoren će biti samo za lokalno stanovništvo, radnike i učenike koji pohađaju školu u Imotskom kao i za vozila hitne medicinske pomoći, policije i vatrogasaca. Od 11. siječnja od 8 sati do 24. veljače do 16 sati bit će zatvoren dio državne ceste DC201 GP Požane-GP Sočerga. Obilazak je preko graničnog prijelaza Kaštel/Dragonja.

Zbog jakog juga u prekidu su brzobrodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak i katamaranska linija Novalja-Rab-Rijeka. Trajektna linija Brestova-Porozina prevozi samo osobna vozila i kamione nosivosti do 3 tone.

Meteoalarm je upozorio na mogućnost obilne kiše na riječkom području, ali i olujne udare bure duž Jadranske i Ličke magistrale.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara