Vrač, sestra i cura osuđeni za pljačku Pomorske banke u Podstrani

Vrač, sestra i cura osuđeni za pljačku Pomorske banke u Podstrani

Tekst: Dragan Miljuš
Foto: Ilustracija

VELIBOR BRUNO JONJIĆ, zvani Vrač, njegova sestra Suzana Madunić i bivša djevojka Iris Vukelić osuđeni su jučer po drugi put nepravomoćno za pljačku Pomorske banke u Podstrani kod Splita u prosincu 1999. godine. Jonjić je dobio tri godine, Vukelićka godinu i dva mjeseca, a Suzana Madunić godinu dana zatvora.

Pucao na vlastitu sestru jer ga je izdala

Jonjić i cura upali su u banku naoružani do zuba. On s automatom, četiri ručne bombe i pištoljem ručne izrade s prigušivačem, Iris s dvije bombe i sprejem suzavacem. "Ovo je pljačka, daj pare, daj novac!", povikao je Velibor. Prisilio je službenicu da mu otvori sef, on i cura pokupili su 50 tisuća kuna, pet tisuća dolara, 14 tisuća DEM i tri i pol milijuna lira, no većinu plijena pogubili su tijekom bijega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stvari su, naime, krenule po zlu. Čuvši da je Vrač ispucao nekoliko rafala u unutrašnjosti banke, uspaničila se sestra Suzana, koja je par čekala s Mercedesom spremnim za bijeg. Dala je gas i ostavila Iris i brata u neprilici. Uzrujan zbog sestrine izdaje, ispalio je za njom par rafala. Tri zrna su pogodila stražnji dio automobila.

Vraču psihijatrijsko liječenje

Suzana i Iris brzo su uhvaćene, dok je Vrač policiji pao u ruke nakon nekoliko sati bijega i skrivanja po mosorskim vrletima. Trojki je već sudio Slavko Lozina. Suzanu je čak i oslobodio. Uvjerila ga je, naime, da je u pljačku krenula ustrašena bratovim prijetnjama. Vrhovni sud potvrdio je dio Lozinine presude koja se odnosila na nedopušteno držanje oružja i drogu te Jonjićevo pucanje iz automata po policijskoj ophodnji na jadranskoj magistrali.

Sudac Neven Cambi odredio je Vraču psihijatrijsko liječenje te liječenje od ovisnosti. Usto, morat će vratiti osiguranju 56 tisuća kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara